Поради огромния интерес Андреа Бочели ще пее на стадион „Българска армия“

Поради огромния интерес Андреа Бочели ще пее на стадион „Българска армия“
Андреа Бочели със съпругата си Вероника Берти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Поради огромния интерес и изчерпаните още в края на март билети за Андреа Бочели концертът му в „Арена Армеец“ се отлага от 30 май за 31 август (неделя). Новото място е стадион „Българска армия“.

Подобна промяна се случва за първи път и е прецедент в кариерата на звездата, коментира неговият представител за Европа Бела Примо.

Той обеща зрителите да станат свидетели на не просто един концерт, а на уникален хепънинг на открито с невиждана досега видеопродукция и ефекти, които използват групи като „Металика“. Оборудването от 150 тона ще бъде транспортирано с 20 камиона.

По предварителна информация Андреа Бочели ще излезе на сцената общо 20 пъти, за да представи най-популярните си песни, но и новия си 14-и албум Passione, излязъл на 29 януари 2013 г. В записите на едни от най-романтичните любовни песни на всички времена участват Дженифър Лопес, Нели Фуртадо и тромпетистът Крис Боти.

В София тенорът трябваше да пее в дует с поп примата Лили Иванова.

Дуетът с Лили Иванова е под въпрос

каза Бела Примо. По думите му все още не е ясно дали българската изпълнителка ще пее на стадиона. Сигурно обаче е участието на любимото сопрано на Бочели – Светлана Василева. Преди година той посещава неин спектакъл в Тоскана, а след изпълнението й отива в гримьорната, за да й се представи. Така започва приятелството между тях и партньорството им под прожекторите. Масовата българската публика познава Светлана от концертите на Васко Василев.

На 31 август на Бочели ще партнира огромен международен оркестър с диригент Марчело Рота, с който той по принцип работи, добави Бела Примо. На сцената ще има около 160 човека, като организаторите от българска страна не изключват възможността бендът да е изцяло от наши музиканти.

За концерта

на стадиона ще бъдат пуснати нови 3500 седящи места

както и 500 ВИП места. Ще има и две зони за правостоящи, за които входът ще е 55 лв. Билетите от „Арена Армеец“ ще важат без заверка за новата локация. Предимството на закупилите места с ограничена видимост е, че на стадиона ще имат много по-добра видимост, обясниха от „Ивентим“. Всеки, който няма възможност да посети събитието на новата дата, може да върне билета си между 1 и 10 юни. Сумата ще бъде възстановена до края на същия месец.

Андреа Бочели е роден в Тоскана. Още като дете започва да учи музика. Въпреки успехите му с пианото и флейтата осъзнава, че най-силният инструмент е собственият му глас. Звездата му изгрява през 1994 г. с победа в конкурса „Сан Ремо“. Същата година участва в „Макбет“ на Верди, а на Коледа изпява Adeste Fideles за папата пред хиляди вярващи на площад „Свети Петър“.

Един от най-големите му хитове е Con Te Partiro (Time to Say Goodbye), по-късно дует със Сара Брайтман. Има продадени над 80 милиона албума.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници