Откриха крепостта на цар Давид при Йерусалим?

Откриха крепостта на цар Давид при Йерусалим?
Израелски археолог съобщи, че е открил легендарната крепост, превзета от цар Давид при окупирането на Йерусалим. Снимка: buditeli.blog.bg
A A+ A++ A

Израелски археолог съобщи, че е открил легендарната крепост, превзета от цар Давид при окупирането на Йерусалим, с което се подновяват дългогодишните дебати за използването на Библията като източник за идентифициране на антични руини, предаде „Асошиейтед прес“.

Подобно на редица твърдения в сферата на библейската археология съобщението на Ели Шукрон беше посрещнато с критики. То е поредното научно съобщение на израелски археолози, които твърдят, че са открили дворците на легендарния библейски цар, обявен от юдейската историческа традиция за основател на Йерусалим като главен свещен град на царството, макар да са оскъдни доказателствата за съществуването на Давид и неговото царуване.

Работата на археолозите се затрудняват и заради израелско-палестинския конфликт, защото разкопките в арабския квартал на Източен Йерусалим, за който претендират палестинците, се финансират от еврейска организация.

#археология #квартал #организация #конфликт #доказателства #Давид #Йерусалим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Археология
Последно от Археология

Всички новини от Археология »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"