Има опасност плажове да останат неохраняеми

Има опасност плажове да останат неохраняеми
В Навечерието на туристическия сезон от бранша предупреждават, че кризата с водните спасители е в пика си. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

В Навечерието на туристическия сезон от бранша предупреждават, че кризата с водните спасители е в пика си. Има опасност плажове да останат неохраняеми заради липсата на морски гардове.

Колкото по-далеч от градовете и по-неатрактивни са плаяжовете, толкова по-трудно има желаещи да ги охраняват. Едно от решенията за справяне с проблема е, че концесионерите вече не са длъжни да осигуряват пълен брой спасители от 1 юни до края на септември. За първи път това лято всеки от тях изготвя схема за поетапно откриване и закриване на плажа, която се одобрява от регионалното министерство.

Концесионерът на созополския плаж е намерил решение за мотивация - поддържа постоянни кадри, като им намира работа и през зимата. Голяма част от гардовете обаче са на възраст. По-високото заплащане е решение, смятат самите спасители. Работата им е отговорна и на тях не трябва да се гледа просто като на сезонни работници. Става дума за заплати поне от 800-1000 лева на месец.

#предупреждават #работници #плаж #спасители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници