Официално: В Одеса са загинали 46 души

Официално: В Одеса са загинали 46 души
Началникът на областната дирекция на МВР в Одеса Пьотр Луцюк бе уволнен, защото не предвидил опасността от провокации. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата в Одеса потвърди смъртта на 46 души, предаде www.dumskaya.net, позовавайки се на прокурора на Одеска област Игор Боршуляк.

Според съобщението в петък при масови безредици и пожара в Дома на профсъюзите са загинали 46 души и повече от 200 души са потърсили лекарска помощ. 20 от пострадалите са служители на милицията. Задържани са около 130 души, на част от които ще бъдат повдигнати обвинения.

"Моля всички жители на града и неговите гости да запазят спокойствие и да не се поддават на провокации. Градът се намира под контрола на правоохранителните органи" - заяви прокурорът.

Прокуратурата не потвърди слуховете, че в сградата на Дома на профсъюзите е открито оръжие, както и за това, че у загиналите са открити руски и приднестровски паспорти.

Стотици проруски бунтовници, размахващи полицейски палки и с каски на главите си, нападнаха митинг на 1500 души, демонстриращи за национално обединение, в южния украински пристанищен град Одеса в петък. Полицията се намеси в опит да прекрати насилието, при което десетки хора бяха ранени и от двете страни.

Началникът на областната дирекция на МВР в Одеса Пьотр Луцюк бе уволнен, защото не предвидил опасността от провокации.

#Одеса #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници