Уникална операция в “Пирогов”

Уникална операция в “Пирогов”
Уникална операция на дискова херния по нов метод в световен мащаб извърши проф. Николай Габровски от "Пирогов". Снимка: mamita-bg.com
A A+ A++ A

Уникална операция на дискова херния по нов метод в световен мащаб извърши проф. Николай Габровски от "Пирогов". В неврохирургията в “Пирогов”, за първи път у нас, беше приложен нов метод на оперативно лечение на дискова херния, който свежда рецидива след интервенцията до 0,5%, при положение, че до този момент това се случваше при 7 до 10%. Това е възможно благодарение на ново поколение имплант – "Барикада", който предотвратява повторното появяване на дискова херния, съобщиха от здравното заведение.

"Това е метод, при който през малък разрез – 2-3 см, под микроскопско увеличение, се отстранява хернията. Новото е, че отворът през който се е образувала и е излязла хернията се запълва и дефекта на междупрешленния диск се затваря. Най-същественото е, че вече вътрешността на диска не се отстранява и така се запазва напълно функционалността и стабилността на гръбнака на пациента", обясни координаторът на неврохирургичния комплекс на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина проф. Николай Габровски.

#Пирогов #операция #дискова херния #медицина #барикада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници