Експерти обсъдиха промените в закона за авторското право

Експерти обсъдиха промените в закона за авторското право
В министерството на културата се проведе среща между представители на ведомството и популярни български музиканти. Снимка: МК
A A+ A++ A

В министерството на културата се проведе среща между представители на ведомството и популярни български музиканти – членове на МУЗИКАУТОР, на която бяха внесени предложения за промени в Закона за авторското право и сродните му права.

В дискусията взеха участие министърът на културата Петър Стоянович, заместникът му Васил Василев, ръководството на МУЗИКАУТОР и други. Обединени около посланието „За Възраждане на българската култура“, творците застанаха зад каузата да бъдат създадени стабилни законови предпоставки за развитието на българската култура.

Те връчиха символичен папирус на министъра и неговия заместник, където са посочени проблемните звена в закона, свързани с кабелното препредаване, възнагражденията от частно копиране и регламентът по одобряването на тарифи.

Направени бяха предложения за солидарна отговорност, която да носят залите по отношение на концертите и децентрализация при проверките за спазването на авторски права.

#Музикаутор #Петър Стоянович #закон #права #отговорност #творци #права

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници