Яценюк: Светът не е забравил Втората световна война, а Русия иска Трета

Яценюк: Светът не е забравил Втората световна война, а Русия иска Трета
„Опитите за военен конфликт в Украйна ще доведат до военен конфликт в Европа“, посочи Яценюк. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Украинският премиер Арсений Яценюк заяви, че Русия иска да започне Трета световна война, окупирайки страната му „военно“ и „политически“, и предупреди, че има възможност от конфликт, който да се разпространи в Европа.

„Светът все още не е забравил Втората световна война, а Русия вече иска да започне Трета световна война. Опитите за военен конфликт в Украйна ще доведат до военен конфликт в Европа“, посочи Яценюк пред временното правителство в Украйна.

„Подкрепата на Русия за терористите в Украйна представлява международно престъпление и призоваваме международната общност да се обедини срещу руската агресия“, каза още той.

Русия е разположила около 40 хил. военни на границата си с Украйна, част от които проведоха военни обучения в четвъртък в отговор на антитерористичната операция на Киев в Източна Украйна, където петима души загинаха.

Американският държавен секретар коментира движението на руските войски по границата, заявявайки, че „ако Русия продължи в тази посока, това ще бъде тежка, но и скъпа грешка“.

#Арсений Яценюк #Украйна #Русия #САЩ #Източна Украйна #сепаратисти #Славянск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино