България и Полша с най-лош транспорт в ЕС

България и Полша с най-лош транспорт в ЕС
България е на предпоследно място в класацията за най-лош транспорт. Снимка: komitata.blogspot.com
A A+ A++ A

България и Полша са с най-лош транспорт в Европейския съюз. В четвъртък Еврокомисията публикува за първи път класация за състоянието на транспорта в ЕС. Целта е да представи моментното състояние на транспорта в държавите членки в различни краища на Европа и да им помогне да установят недостатъците и да определят инвестиционните и управленческите приоритети.

Холандия и Германия заемат челните места в класацията с високи резултати в 11 категории, следвани от Швеция, Обединеното кралство и Дания.

Заместник-председателят на Комисията Сийм Калас, отговарящ за мобилността и транспорта, заяви: „Новата класация е чудесно средство, което нагледно показва доколко успешни са усилията ни да направим нашите транспортни системи по-ефективни, по-удобни за пътниците, по-безопасни и по-чисти. Тя, разбира се, отразява само моментното състояние, но е важен ориентир и източник на вдъхновение в съвместната ни работа“, съобщиха от ЕК.

Данните са обобщени по вид транспорт (автомобилен, железопътен, воден и въздушен) или по една от следните категории: единен пазар (достъп до пазара, регулиране), инфраструктура, въздействие върху околната среда, безопасност, иновации и научни изследвания, логистика.



#България #Полша #транспорт #Еврокомисията #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници