ЕП препоръча спирането на еврофондовете за България

ЕП препоръча спирането на еврофондовете за България
Препоръката, която няма законодателна стойност, е част от приетия доклад на бюджетната комисия към ЕП за това как е изпълнен годишният бюджет на ЕС за 2012 г. Снимка: perspektivi.info
A A+ A++ A

Европейският парламент препоръча спирането на еврофондовете за България. Препоръката, която няма законодателна стойност, е част от приетия доклад на бюджетната комисия към ЕП за това как е изпълнен годишният бюджет на ЕС за 2012 г., съобщава „Медиапул“.

В доклада има специална точка, посветена на България, в която докладчикът Маркус Пийпър (ЕНП) припомня последния силно критичен мониторингов доклад за България от януари тази година и директно предлага ЕК да преразгледа еврофондовете за страната.

В т. 296 от доклада под заглавието „Липса на напредък в България“ пише, че в последния доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка комисията отчита „липсата на напредък, продължаващото силно разпространение на корупцията и наблюдаваното в страната принципно затруднение за разпределяне на отговорности и поправяне на грешки“.

#Европейският парламент #ЕП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници