Клошари „спряха“ тока на 2000 домакинства в Перник

Клошари „спряха“ тока на 2000 домакинства в Перник
Над 2100 абоната на ЧЕЗ в централната градска част на Перник останаха без електричество заради пожар, избухна в трафопост, „населван“ от клошари.
A A+ A++ A

Над 2100 абоната на ЧЕЗ в централната градска част на Перник останаха без електричество заради пожар, избухнал в трафопост, „населван“ от клошари.

„Причините за пожара все още се разследват, но най-вероятно е предизвикан от самонастанили се в подземната част на трафопоста клошари“, каза Божидар Гатев, директор „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“.

„За щастие в случая няма пострадали хора, но са причинени сериозни щети и неудобства за нашите клиенти. Благодарим за оказаното ни пълно съдействие от служителите на „Пожарна и аварийна безопасност“ към РДВР – Перник, и специалистите от ОД МВР – Перник. Правим всичко, за да възстановим електрозахранването в центъра на града“, каза Гатев.

Електрозахранването в засегнатите райони е било изключено от диспечерите на ЧЕЗ Разпределение в 02.22 ч. тази нощ след постъпил сигнал от пожарната служба в града.
В резултат на пожара са изгорели всички кабели ниско напрежение и един кабел средно напрежение в трафопоста.

Веднага след потушаването на огъня аварийните екипи на ЧЕЗ Разпределение са започнали да подменят изгорелите части от кабелите. Работата по отстраняване на аварията продължава и в момента.

От аварията са засегнати и районите на ул. „Брегалница“ - Градски универсален магазин, и всички стопански и битови абонати, както и част от пл. „Кракра Пернишки“, съобщиха от компанията.

#Перник #пожар #трафопост #ЧЕЗ #електроснабдяване #клошари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници