Протестиращи обстрелваха общината в Перник с яйца

Протестиращи обстрелваха общината в Перник с яйца
От пресцентъра на общината изпратиха съобщение до медиите, в което се казва, че процедурите и ползването на дървесина през 2013 и 2014 година са определени на 6000 куб. м. Снимка: www.visit.bg
A A+ A++ A

Младежи от Перник протестираха пред сградата на Общината и влязоха в сблъсъци с полицията. Причината за недоволството им е заради констатирано от тях изсичане на дървета от гора в Голо бърдо, предаде „Дарик“.

Десетките протестиращи поискаха оставката на кмета и на Общинския съвет. Някои от тях разпънаха палатки със заканата, че няма да се махнат оттам, докато управляващите не изпълнят искането им. Недоволните хвърляха яйца срещу сградата на общината, гърмяха бомбички, заради което влязоха в пререкания с полицията.

От пресцентъра на общината изпратиха съобщение до медиите, в което се казва, че процедурите и ползването на дървесина през 2013 и 2014 година са определени на 6000 куб. м.

Във връзка с възникнало недоверие, служители на регионалната Дирекция по горите на 27 март тази година са извършили проверка в един от районите с общинска гора, при която не са констатирани нарушения“, обясниха от Общината.

#Перник #община #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници