Търговски преговори ЕС-САЩ: Онлайн консултация за защита на инвеститорите

Търговски преговори ЕС-САЩ: Онлайн консултация за защита на инвеститорите
Целта на консултацията е да се определи по-добре подходът на ЕС към темата за защитата на инвеститорите. Снимка: perspektivi.info
A A+ A++ A

Европейската комисия започна обществена онлайн консултация относно защитата на инвеститорите и уреждането на спорове между инвеститорите и държавата в рамките на Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции. Целта е преговорите със САЩ да продължат да бъдат възможно най-откритите и прозрачни международни търговски преговори до момента, съобщиха от ЕК.

Целта на консултацията е да се определи по-добре подходът на ЕС към темата за защитата на инвеститорите и уреждането на спорове между инвеститорите и държавата в преговорите за предложеното споразумение със САЩ.

Текущият обществен дебат е важен и навременен, тъй като съществуват някои погрешни схващания и дори заблуди. Например често се твърди, че преговорите за защитата на инвеститорите ще позволят на предприятията да съдят правителствата всеки път, когато печалбите им намалеят вследствие на приемане на ново законодателство.

#Европейската комисия #ЕС #САЩ #консултация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници