Възстановен е низвергнат архимандрит

Възстановен е низвергнат архимандрит
Йеромонах Харалампий (Ничев) (в средата) беше възстановен в БПЦ, но не като архимандрит, какъвто беше преди. Снимка: www.slavibinev.com
A A+ A++ A

Бившият архимандрит Харалампий от Видинската епархия, който беше низвергнат преди време, се оказва, че е бил възстановен от Св. Синод, само че с едно стъпало по-ниско – йеромонах, предаде http://sveticarboris.net/.

Харалампий беше удостоен с епископска офикия като Анхиалски епископ от гръцка, разколническа църква. Сега той е на шестмесечен изпитателен срок, в който няма да има право да служи. Ако през това време няма църковни провинения, той отново ще може да служи, само че като йеромонах, а не като архимандрит, какъвто беше в църквата ни преди наложеното му наказание, нито пък като епископ.

Припомняме, че йеромонах Харалампий служи известно време и в енорията при храм „Св. цар Борис“ - гр. Варна, в периода 2004-2005 г., като преди това е бил дякон на загиналия в катастрофа с хеликоптер Африкански митрополит Петър VII.

След краткия си гастрол във Варненската епархия, о. Харалампий се пресели във Видинско, където стана игумен на манастира „Св. Троица“, край с. Добри дол. Именно в периода на своето игуменство отецът беше обвинен във финансови злоупотреби и съответно низвергнат като клирик на Българската православна църква.

#йеромонах #архимандрит #епископ #църква #Добри дол #Петър #клирик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници