Милиони последователи на Дънов честват Духовната нова година

Милиони последователи на Дънов честват Духовната нова година
Снимка: zdravjivot.org
A A+ A++ A

Знаменателна за милионите последователи на Петър Дънов се явява 2014 година - навършват 150 години от раждането на мъдреца, наричан още Учителя и Беинса Дуно. На 22 март се навършва век от честванията на Духовната нова година, съобщава „Стандарт нюз“.

На 22 март през далечната 1914 година, Дънов събира своя духовен кръжок за беседа, с която полага основите на философско-религиозната школа. Пред множеството 50-годишният феномен заявява, че от този момент започва Новата епоха. Разяснява, че денят ще остане паметен в историята на човечеството, особено за онези, които вникнат в него и го разберат.

Според изследователи и тълкуватели на неговото учение Дънов е говорил за протичането на нови импулси към Земята, които ще повдигнат еволюцията на човека и неговото съзнание.

В центъра на Бялото братство на столичната улица ген. "Щерю Атанасов" също ще почетат юбилея. Призори ще бъде прочетена беседата, с която Дънов полага основите на своето движение преди век. След това дъновистите ще минат и през поляната за паневритмия в близост до Телевизионната кула. С този акт те ще синхронизират телата си с новия ритмус на Слънцето и Земята. Счита се, че при пролетното равноденствие не само в природата, но и в телата започва една обнова.

#Дънов #паневритмия #Петър Дънов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници