ЕИБ ни отпуска 50 млн. евро кредити за малки и средни бизнеси

ЕИБ ни отпуска 50 млн. евро кредити за малки и средни бизнеси
Подписаният договор за 2014 г. очертава максималният размер на финансиране за една фирма да е 12,5 млн. евро, а погасяването да е за срок от 2 до 12 години. Снимка: eureporter.co
A A+ A++ A

Европейската инвестиционна банка отпуска под формата на заеми 50 млн. евро на България за финансиране на малки и средни предприятия в селското стопанство, промишлеността и услугите.

Помощта ще подобри достъпа до финансов ресурс на малките и средни предприятия, заяви президентът на ЕИБ Михай Танасеску и добави, че това е важно за откриване на нови работни места.

Подписаният договор за 2014 г. очертава максималният размер на финансиране за една фирма да е 12,5 млн. евро, а погасяването да е за срок от 2 до 12 години.

За 2013 г. ЕИБ е отпуснала заеми на България в размер на 270 млн. Евро, което представлява ръст от 48% в сравнение с 2012 г.

Сред финализираните проекти е общият устройствен план на София с инфраструктурната програма за 50 млн. евро, възстановяването на 22 второкласни пътни мрежи , модернизиране на градския транспорт и финансиране на три участъка от магистрала Струма, предава БГНЕС.

#Европейска инвестиционна банка #България #малки #средни #предприятия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници