Лазаров обвини полицаи за провалената акция в Лясковец

Лазаров обвини полицаи за провалената акция в Лясковец
Според Лазаров, Петков бил изключително раздразнителен към поведението на децата и униформени служители. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че е видял своеволие в действията на полицаи от Велико Търново по акцията в Лясковец на 14 март, когато психичноболен мъж уби полицай и рани трима други.

Лазаров бе изслушан в парламента, където посочи, че мъжът е очаквал полицейската акция, а служителите на МВР са попаднали в засада.

Той съобщи, че по неясни причини на 13 март двама полицаи от Велико Търново в цивилно облекло са заснели къщата на Петко Петков, без да имат разпореждане за това от началниците си, а Петков ги забелязал.

Полицаите се свързали с униформени служители, които патрулирали около сградата, и предоставили камера на един от тях, за да заснеме жилището.

Унифоменият влязъл в блока и снимал вратата, докато звънял на вратата да търси Петков, отбеляза главният секретар на МВР.

Според Лазаров, заради тази случка Петков е очаквал полицията да се опита да проникне в дома му и това е причината за провала на акцията и убития полицай.

Главният секретар повтори няколко пъти, че полицаите са действали без разпореждане от ръководителите си.

„Не е разпореждано повторно заснемане на къщата. Това са фриволни действия”, каза още той.

Според Лазаров, Петков бил изключително раздразнителен към поведението на децата и униформени служители.

„Нещата ескалират и би могло това присъствие на униформени служители да се приеме за ескалация. Петко Петков е чакал служителите на МВР. Не знам тези хора по каква мотивация и причини са направили това повторно заснемане, защо са установили контакт с униформени служители и ред други действия. Единият се беше самопрострелял преди около две години по неизяснени причини”, обясни Лазаров.

“Оттук нататък операцията е провалена. Колегите от Специализирания отряд попадат на реална засада. Срещу тях е открит огън. Благодарение на техния професионализъм и саможертвата на инспектор Емил Шарков са предотвратени по-тежки последици”, каза още Светлозар Лазаров.

#Лясковец #акция #операция #убит полицай #Емил Шарков #Петко Савов Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници