Нужен ли е епископ-прокурор?

Нужен ли е епископ-прокурор?
Снимка: www.urano.ru
A A+ A++ A

Отец Силвестър Янакиев се сдоби неотдавна с прозвището: „ловецът на гейове” в църквата. Той предприе истински „кръстоносен поход” срещу хората с нетрадиционна сексуалност, които са клирици. Пред novinite.bg отец Силвестър сподели основните „опорни точки” на действията си. Публикуваме ги, без какъвто и да е редакционен коментар:

· „Проблемът с гейовете в църквата може да се реши като преместят монасите от ставропигиалните манастири в други”.

· „Моето мнение за хомосексуализма е, че това е болест. Това не е генетична предопределеност”.

· „Хомосексуализмът, може да се лекува!”.

· „Има начин да бъде разбран един човек, дали е хомосексуалист, или не е. Това е медицински начин. Всеки един монах може да бъде подложен на такъв преглед и той може да го приеме като изпитание. Навремето, по екзархйския Устав, е имало епископ, който се е занимавал с надзора на църквата, като църковен прокурор. Той е повдигал обвинения към клирици.

· „Ние трябва да ставаме шпиони, да поставяме камери, за да може да „хванем педераста”! А ако сложим камери в личното пространство на един човек, който и да е той, нарушаваме купчина закони.

· „Ако някой дойде и каже, че е спал с някой монах, той не може да повдига обвинение, защото той самият е хомосексуалист. Заради това е почти невъзможно да се намерят адекватни доказателства.

· „Ако ме низвергнат от църквата, ще ми развържат ръцете като християнин, защото аз тогава мога да се разправям с тях (с гейовете, бел. ред.) по каноничен ред, без да търпя канонични наказания.

· „В Синода са искали най-тежкото наказание за нас”.

· „Първите трима, които са се подписани в писмото от монасите на Рилския манастир, това са хората, за които има най-много доказателства за тяхната хомосексуалност”.

· „Моята правна култура е малко по-висока от тази на средния гражданин и знам, какво да направя, когато трябва, или когато не трябва. Понякога е необходимо дори да нарушиш закона, за да направиш нещо добро”.

#хомосексуализъм #църква #закон #Силвестър Янакиев #Монах #Хомосексуализма #гейове #хомосексуалист #наказание #лекува #Ред

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници