Проблеми с изхождането при кучето

Проблеми с изхождането при кучето
A A+ A++ A

Понякога – поради липса на достатъчно физическа активност или неправилно хранене – кучето има проблеми с дефекацията. Могат да се появят болезненост и напрежение у животното, за които е добре да се потърси медицинска помощ.

Консумацията на кости или гълтането на части от предмети, с които си е играло кучето, могат да са вероятна причина за това състояние. Не са редки и случаите на заболявания, предизвикващи запек.

Ако налице са и повръщане, и липса на апетит, се обърнете незабавно към ветеринарен лекар.

Повечето животни добре се повляяват при прием на мляко (кисело, прясно) или лаксативни препарати (лъжица рициново масло).

Ако все още има трудности в изхождането, е добре да потърсите ветеринар, който да направи клизма или да отстрани хирургично натрупалите се маси от дебелото черво.

За да предпазите кучето си, е необходимо да му осигурявате достъп до купа с вода по всяко време на денонощието (особено ако то се храни със суха храна). Разхождайте домашният си любимец поне 3 пъти дневно за не по-малко от 30 минути. Включете в менюто му продукти, които имат влакнини (зеленчуци, плодове).

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници