Откриха медицински център и детска ясла в Сливенския затвор

Откриха медицински център и детска ясла в Сливенския затвор
Децата на лишените от свобода жени могат да останат при майките си в детската ясла към затвора до навършване на 1 годинка.
A A+ A++ A

Модернизиран комплекс с медицински център и детска ясла бе открит в женския затвор в Сливен.

Заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов и посланикът на Норвегия Гюру Катарина Викьор откриха обновените здравен център и детска ясла в затвора в Сливен, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Обновяването на центъра в Сливенския затвор е в изпълнение на проекта „Подобряване на стандартите в затворите и арестите чрез ремонтиране на инфраструктурата, за да се осигури зачитане на човешките права“, финансиран от Норвежки финансов механизъм 2009-2014 г.

Проектът, насочен към подобряване на условията в местата за лишаване от свобода, е на обща стойност 5 620 780 евро, като срокът за изпълнение на всички дейности по него е 28 месеца.

Децата на лишените от свобода жени могат да останат при майките си в детската ясла към затвора до навършване на 1 годинка. За последните няколко години броят на новородените в единствения у нас затвор за жени варира от 3 до 15 на година. В Сливенския затвор към момента изтърпяват присъди 276 жени.

#Илия Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите