Тимошенко била тормозена в затвора

Тимошенко била тормозена в затвора
Бившият премиер Юлия Тимошенко беше осъдена на седем години затвор през август за злоупотреба с власт. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Украинската опозиционерка и бивш министър-председател Юлия Тимошенко, която е в затвора от август м.г., има здравословни проблеми, дължащи се на лошо отношение, заяви чешката евродепутатка и лекарка Сузана Ройтова.

„Те са я лишили от патериците й и са спрели лечението й с аналгетици“, заяви Ройтова, която успяла да се запознае с медицинския картон в Украйна на Тимошенко от ноември 2011 г.

Тя „е била подложена на дълги разпити, продължаващи по няколко часа. Тя е истински измъчена“, допълни Ройтова в телефонно интервю за агенция CTK, предаде АФП.

Бившият чешки министър на здравеопазването пристигна в Украйна в неделя, за да изготви доклад за здравословното състояние на Тимошенко, който ще представи на Европейския парламент. Украинските власти обаче не й разрешиха да посети бившия украински премиер.

Тимошенко, която се намира в затвора от август, първоначално в Киев, а след това в Харков, беше осъдена през октомври на седем години затвор за злоупотреба с власт, докато била премиер.

Делото й предизвика криза в отношенията между Киев и Европейския съюз, който смята, че Тимошенко е била арестувана по политически причини.

#Юлия Тимошенко #премиер #министър-председател #евродепутат #Украйна #Европейския парламент #Европейския съюз #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино