Наталия Кобилкина: Мъжът трябва да е великодушен, за да ни търпи, когато правим драми

Наталия Кобилкина: Мъжът трябва да е великодушен, за да ни търпи, когато правим драми
Наталия Кобилкина Снимка: Личен архив
A A+ A++ A

Само божествената любов няма нужда от терапия, във всички останали случаи има какво да се научи, коментира сексологът и семеен терапевт Наталия Кобилкина.

„Проблемите на съвременната жена не могат да бъдат разглеждани регионално. Проблемите на българката са както на всички останали жени в света”, заяви Кобилкина.

Според нея, основният недостатък на съвременната жена е, че много трудно се доверява на мъжете. Това е основната причина да не изпитва удоволствие от секса и да чувства неудовлетвореност от себе си. Повечето жени се страхуват да покажат чувствата си, а чакат мъжът да поеме инициативата. Тази пасивност идва от факта, че винаги поставят другите пред себе си или търсят оценка за постъпките си. Това ще се промени, ако се научат да поставят себе си и потребностите си на първо място. Другият важен елемент е, че жената трябва да се грижи за външния си вид и да се поддържа.

„Жената трябва да умее сама да заяви и постоянно да развива своята женственост. Това може да се постигне чрез хоби, чрез занимания, които усъвършенстват”, коментира Кобилкина.

От практиката си като терапевт, тя е установила, че феминизмът не пречи на женствеността. Най-важното е, жената да уважава себе си и потребностите си. След това трябва да се научи да изгражда връзки, да се възхищава на мъжа до себе си и да му вярва. Всеки мъж заслужава такова отношение.

„Също така жената трябва да е нежна. Ако иска да има успех с мъжете не трябва да ги провокира, а за ги активира”, твърди Наталия Кобилкина.

Според нея, жената трябва да бяга от клишетата.

„Всеки ден чуваме за стандарти каква трябва да бъда, как трябва да изглеждам. Ако не отговарям на тях, значи нещо ми има. Необходимо е повече да си вярваме”.

За сексолога, най-важното мъжко качество е великодушието, защото жените често правим драми. Мъжът не бива да е дребнав.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници