Болниците не искат оставката на Нешева

Болниците не искат оставката на Нешева
Големите болници в страната подкрепиха директора на Здравната каса д-р Нели Нешева, чиято оставка ще бъде разгледана утре в парламентарната група на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След Българската стопанска камара и големите болници в страната подкрепиха директора на Здравната каса д-р Нели Нешева, чиято оставка ще бъде разгледана утре в парламентарната група на ГЕРБ.

В писмо до лекарския съюз всички големи болници в страната, сдружението на многопрофилните болници и работодателите в здравеопазването уверяват, че в лицето на д-р Нешева са намирали конструктивен партньор, осигурил гъвкаво и редовно финансиране на болниците, предаде БГНЕС.

От болниците се опасяват, че персоналните промени в Касата могат да доведат до сътресения в системата, които ще намалят или заличат ефектите от постигнатото през изтеклата година.

Друга причина моментът да не е подходящ за смяна на ръководителя на НЗОК е, че сега се подписват индивидуалните договори на лечебните заведения и се определят прогнозните им бюджети.

В становище на Българската стопанска камара се посочва, че зад оставката на д-р Нешева прозират лобистки интереси на засегнати от новите правила за движение на финансовите потоци. Включително по отношение финансирането на здравните заведения и търговете за лекарства.

#Национална здравноосигурителна каса #Здравната каса #д-р Нели Нешева #Нешева #оставка #болници #лекарския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници