Наши абитуриенти без тоалети заради благотворителност

Наши абитуриенти без тоалети заради благотворителност
Наши абитуриенти ще останат без тоалети заради благородна кауза. Снимка:www.novini.bg
A A+ A++ A

Абитуриентите от Втора английска езикова гимназия в София се отказват от бляскавите тоалети за бала си, за да дарят средствата на тежкоболни деца.

Те ще дарят средствата в помощ на децата с рядката диагноза „булозна епидермолиза“. Страдащите от това заболяване са известни като „пеперудени“ деца, защото кожата им е тънка като крилете на пеперуда.

Болка им причиняват обичайните дейности като ходене, хранене, докосване на близък човек и обличане, които водят до образуване на мехури и рани като от тежко изгаряне. Единственият начин болката да бъде намалена са специални незалепващи превръзки и антибиотични кремове, които предпазват от инфекции. Така месечната сума за лечение надхвърля 2000 лв.

Със събраните пари абитуриентите ще успеят да помогнат на четири деца, които страдат от тежкото заболяване. Вместо да се облекат с лъскави тоалети, зрелостниците ще сложат обикновени бели тениски на последния си ден в училище.

А с белите тениски освен съпричастност и състрадание децата искат да обърнат вниманието на Министерството на здравеопазването - от две години е дадено обещание, че държавата ще поеме разходите за лечението, но все още то не е изпълнено.

Изпращането на абитуриентите от Втора английска езикова гимназия ще бъде на 15 май. Те призовават всички техни връстници от други училища в страната да последват примера им и превърнат дипломирането си в „Панаир на добрината“.

#абитуриенти #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници