Лъжа за смъртта на дядо Добри взриви мрежата

Лъжа за смъртта на дядо Добри взриви мрежата
Дядо Добри бе погребан от зложелатели в мрежата.
A A+ A++ A

От сряда вечерта из социалните мрежи се разпространява информация, че светецът от Байлово дядо Добри е починал на 99-годишна възраст.

Тя обаче се оказа невярна, защото на официалната страница на дядо Добри във Фейсбук е написано следното:

"От няколко часа във Фейсбук се разпространява една лъжа. Грозната лъжа за кончината на Дядо Добри – Светецът от Байлово. Длъжни сме да напишем това опровержение по няколко причини. Първо, да се спекулира с името и личността на такъв свят човек е грозно, нечистоплътно и мръсно. То показва нисш дух и скотско поведение. Мислещият и чувстващ човек никога не би написал. Четящият мислещ човек никога не би прочел подобно нещо. Или ако го прочете, най-малкото би се усъмнил. Тъжното е, че елементарна проверка би показала очевидния факт – слава Богу, Дядо Добри е жив и здрав и очаква своя вековен юбилей. Но не го чака със скръстени ръце, а правейки това, за което е орисан – да помага и бди над духа ни."

"Втората причина, която ни задължава да опровергаем този грозен слух се корени в нашето мислене – склонни сме да повярваме на лошата вест и да се усъмним в хубавата. Затова не се съмняваме, че тази „новина“ ще набере скорост, носейки на Дядо Добри ненужна „слава“. За щастие той не се интересува и е прекалено далеч от подобни апологетики. Жалкото е, че някои от нас не са. И търсят сензацията на всяка цена; на цена, която не би направила чест никому. Ние явно не можем да търпим живи светци сред нас. И правим всичко възможно да оповестим тяхната кончина. Хора, Дядо Добри е жив! Той продължава да гради своя духовен храм на вярата. В него ще има място и за нас, неговите скептици", написаха администраторите, в отговор на редицата питания на притеснени потребители на социалната мрежа.

Новината дойде от сайт на име "Българска социална мрежа" (portal-bg1.ning.com), с текст, че старецът си е отишъл от този свят. Десетки хора във Фейсбук споделяха тази "новина", макар че официално потвърждение нямаше никъде.

Светецът от Байлово от десетилетия събира пари за ремонт и строеж на църкви в България. Той често може да бъде видян пред патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски". Дядо Добри е и "Личност в Новините" за 2013 година.

#дядо Добри #Байлово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници