Колко време е нужно за пълно възстановяване от раждане?

Колко време е нужно за пълно възстановяване от раждане?
A A+ A++ A

Повечето жени след раждане нямат търпение отново да се почувстват в тялото си „както преди“. Масово разпространеното твърдение обаче, че жената може да се възстанови до 6 седмици след раждането, се оказва малко или повече мит.

Според ново британско проучване на повечето жени им отнема почти година до пълното физическо и психическо възстановяване, до привикване към новата житейска ситуация и отговорността да бъдат майки. Въпреки относителната физическа стабилност на организма 6 седмици след раждането, жените все още са много далеч от възвръщането на старата им форма и на психическата им стабилност.

Обикновено именно в този ранен период се появява следродилната депресия, която е още едно доказателство, че 6 седмици са крайно недостатъчен период за възвръщане на добрата форма. Ръководителката на проучването д-р Рей провежда интервюта на 6-ата седмица, на 3-тия и на 7-ия месец след раждането с младите майки. Според даните от изследването й дори на 7-ия месец следите от раждането, физически и психически, са още доста пресни за майката.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници