Майки протестират в Стара Загора

Майки протестират в Стара Загора
Снимка: http://petvet.bg/
A A+ A++ A

Протестът е в подкрепа на семейство Стефанови, които изгубиха 3-месечното си бебе от хеморагична пневмония, след като му били поставени две ваксини.

В центъра на Стара Загора са се събрали над 100 майки и десетки граждани. Те настояват да имат право на избор при поставянето на ваксини на децата, а не да бъдат задължавани.

"На родителите трябва да ни се даде възможност да избираме. Стига се дотам , че много родители притиснати от това, че няма да могат да запишат детето си на ясла или на градина, че няма да могат да получават детски или пък, че ще бъдат глобени - виждате колко много санкции има за един такъв отказ, стигат дотам, че молят лекари примерно да впишат фиктивно, че е поставена ваксината. Това по-добре ли е, отколкото родителите да заявят ясно, че не желаят и от това да не следват никакви санкции?" пита Пенка Георгиева, една от протестиращите.

"На този етап нямам право да упрекна, който и да е. Има закони за едни има, а за други няма. Затова търсих вашата морална подкрепа. Не ме оставяйте. Искам да се боря докрай" се обърна към протестиращите Павлина, майката на Павел

#протест #майки #Стара Загора #ваксини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници