Нападателите на Метин остават в ареста

Нападателите на Метин остават в ареста
Тримата нападатели на Метин остават в ареста. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тримата мъже, които през ноември пребиха жестоко на метри от столичната джамия „Баня Баши“ Георги Димитров - Метин, остават в ареста. Това постанови Софийски градски съд в петък, предаде БНР.

Според съдия Андрей Ангелов Момчил Милчов, Иво Дилков и Джоно Младенов са с висока степен на обществена опасност, а в часовете преди инцидента са били ксенофобски мотивирани и агресивно настроени. Адвокатите на тримата обвиняеми атакуваха прокуратурата, че по делото няма актуална съдебно-медицинска експертиза.

„Продължава да е тежко състоянието на момчето, единствено това възпрепятства съдебно-медицинската експертиза, където толкова много всички адвокати скачат. Неадекватен е, дори не е разпитан. Единствено според един много кратък разпит за вземането на сравнителен материал за изготвяне на ДНК експертиза, така че се надяваме в скоро време да бъде разпитан подробно с оглед на обстоятелството дали ще може да разпознае нападателите си“, заяви прокурор Детелина Йотова.

Според събраните доказателства във вечерта на побоя Младенов, Милчов и Тилков са били в заведение в района, където употребили много алкохол.

#Метин #Момчил Милчов #Джоно Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници