Нешева „дарява“ бонуса си от 12 000 лв.

Нешева „дарява“ бонуса си от 12 000 лв.
Директорът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Нели Нешева заяви, че „дарява“ бонуса си от 12 000 лв. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Директорът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Нели Нешева заяви, че „дарява“ бонуса си от 12 000 лв., който е получила за 2011 г.

„Аз не се нуждая от тези 12 хиляди лева, аз защитавах принцип, защото смятах, че така е редно“,  заяви директорът на НЗОК д-р Нели Нешева пред TV7.

Вчера, 16 февруари, Нешева изнесе данни за допълнителните си възнаграждения на специална пресконференция, след като от СДС обявиха, че премиите й за миналата година са били над 30 000 лв.

Така Нешева обясни, че е взела 12 156 лева без данък, като това не е бонус от фонд „Работна заплата“, а допълнителните възнаграждения й се полагат по чл. 108, ал. 3 от Закона за здравното осигуряване.

„Аз дарявам тези 12 хил. лв. Аз се нуждая от принципи“, каза Нешева.

„Аз съм готова да дам всякаква информация по отношение цените на лекарствата у нас. Ние работим с абсолютно всички болници. Ние сме задължени“, каза още тя.

Във връзка с цените на лекарствата д-р Нешева коментира, че по света правителствата се договарят с фирмите и те свалят по 20-30% от медикаментите.

„Така е редно“, посочи още Нешева по темата. Тя апелира към медиите да помогнат в борбата с цените на лекарствата.

„Ние не можем да влияем по никакъв начин на цените на лекарствата, ако не ни се помага. Опитахме се, но видях каква е реакцията – огромната помия, която се изля върху мен“, каза Нешева.

Според нея атаките срещу нея пречат на българския гражданин да се ползва от услугите, които заслужва да ползва.

#НЗОК #д-р Нели Нешева #Нешева #бонус #цени #лекарства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници