Какаото и тоникът имат вина за мъжката импотентност

Какаото и тоникът имат вина за мъжката импотентност
A A+ A++ A

Шоколадовите и какаовите изделия съдържат глициризинова киселина, която намалява нивата на тестостерон при мъжете и увеличава риска от импотентност, съобщава БГНЕС.

Изследователите предупреждават, че яденето на някои познати храни може да доведе до намаляване на сексуалните способности на силния пол. Особено голям е рискът при някои сладкарски изделия, които съдържат кафе или какао. Оказва се, че те могат да съдържат глициризинова киселина, която намалява нивото на мъжкия полов хормон.

Алкохолните напитки са втори поред в списъка с хранителните продукти и напитки, които застрашават потентността. Спиртните напитки водят до намаляване на реакциите и проблеми с кръвообращението, в това число и на половите органи.

Безалкохолни напитки като тоника също крият опасност. Тоникът съдържа хинин, отговорен за горчивия вкус. Той обаче засяга основните процеси на клетките, които произвеждат мъжкия полов хормон тестостерон, играещ ключова роля в оформянето на либидото и способността на мъжете да изпълняват своята сексуална функция.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници