Президентът на Барселона подаде оставка

Президентът на Барселона подаде оставка
Снимка: www.fcbarcelona.com
A A+ A++ A

Президентът на Барселона - Сандро Росей подаде оставка, защото той и неговото семейство са получили смъртни заплахи.

Не случайно Росей завърши обръщението си към медиите, че най-важното в неговия живот е семейството му.

Росей е обвинен в присвояването на крупна сума след трансфера на Неймар от Сантос. Според информация от клуба за нападателя е платена сума от 57 милиона евро, но всъщност бразилецът е струвал 95 милиона.

Испанският съд вече започна разследване заради изнесената информация, като се счита, че Росей е използвал нерегламентирани финансови източници за финансиране на сделката.

„Преди около четири години хиляди привърженици, които членуват в Барселона отидоха до урните, за да дадат мнението си затова кой следва да бъде президент на клуба. Това бе един незабравим ден за мен. 61% от членовете на клуба избраха аз да бъда президент на Барселона", коментира Росей.

„Сега това несправедливо и безотговорно обвинение за присвояване на пари ще завърши в съда. Считам, че времето ми като президент на Барселона изтече. Съгласно устава на клуба, подавам своята оставка. Решението влиза в сила незабавно и не подлежи на обсъждане. Постът на президент на Барселона поема Хосеп Мария Бартомеу, който ще изпълнява длъжността до края на мандата на настоящия управителен съвет през 2016г.", завърши Росей.

#Барселона #Сандро Росей #Хосеп Мария Бартомеу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници