Усвоили сме 63,89 % от еврофондовете до момента

Усвоили сме 63,89 % от еврофондовете до момента
63,89 % е усвояването на еврофондовете към момента, каза вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Снимка: www.plovdiv-online.com
A A+ A++ A

„63,89 % е усвояването на еврофондовете към момента“, каза пред журналисти вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, предаде „Фокус”. По думите й, има съществено подобрение, относно сроковете за изпълнение на европроекти, спрямо началото. Стана ясно, че трябва да има подобрение в комуникацията с администрацията.

„Европейската законодателна рамка се забави и това ще позабави и нашата законодателна рамка. Лично аз залагам на ОП „Транспорт”, ОП „Управление на човешките ресурси”. Не ми се иска да поставям в риск националния бюджет, само и само да кажем, че сме пуснали процедурите най-рано от всички страни-членки на ЕС”, посочи Златанова.

Стана ясно, че е подготвен план за действие по ОП „Околна среда”, идентифицирани са проекти, които носят някакъв вид порок и предстои да бъде взето решение, по какъв начин ще бъде изчистена грешката. тези средства, а не да бъдат върнати в Брюксел”, заяви Спиридон Александров от ОП „Околна среда”.

#Зинаида Златанова #околна среда #еврофондове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници