Сигурността на банкоматите е под въпрос заради решение на „Майкрософт“

Сигурността на банкоматите е под въпрос заради решение на „Майкрософт“
„Майкрософт“ спира поддръжката на известната операционна система Windows XP, което може да създаде проблем с банкоматите по света. Снимка: www.cphpvb.net
A A+ A++ A

„Майкрософт“ спира поддръжката на известната операционна система Windows XP на 8 април. След тази дата компанията няма да пуска обновявания за операционната система, включително и такива, касаещи нейната сигурност, но ще осигурят антивирусна защита на потребителите до 14 юли 2015 г., предаде 3e-news.net.

Това е нормална практика за компанията, оперираща с най-много компютри в света. Спирането на поддръжката обаче може да навреди сериозно на работата на банкоматите. Причината е, че повечето от тях продължават да работят под управлението на 12-годишната система Windows XP.

Близо 95% от банкоматите в света работят под управлението на този софтуер. За да подсигурят машините си, операторите на банкомати трябва да инсталират по-нова операционна система. Това обаче няма да е лека задача, тъй като хардуерът на много от банкоматите е толкова остарял, че не може да работи нормално с по-новите версии на Windows – 7 и 8.

#Windows XP #защита #банкомати #софтуер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници