Футболни фенове се обединиха против полицейския произвол

Футболни фенове се обединиха против полицейския произвол
A A+ A++ A

Феновете на "Левски", ЦСКА, "Ботев" (Пловдив), "Локомотив" (Пловдив), "Берое" (Стара Загора), Пирин (Благоевград), "Ботев" (Враца), "Нефтохимик" и "Черноморец" се обединиха против полицейския произвол.

Те заявиха официално своята позиция в Пловдив като казаха „Не" на политическата репресия срещу гражданските им права да се сдружават и протестират.

Председателят на сдружението на българските футболни привърженици Елена Ваташка заяви, че в нормативната уредба има три абсолютно неприемливи разпоредби. Това са липсата на възможност за обжалване на присъдите на хората осъдени по този закон, вмененото задължение на ръководителите на футболните клубове да доносничат на МВР за склонни към агресия лица и създадения регистър на осъдените лица, който се използва и за неспортни акции на полицията.

Ваташка припомни, че на 10 януари футболни фенове от Пловдив и София са задържани от полицията и са принуждавани да подписват декларации, че няма да участват в митинги и протести. Задържаните лица са освободени към 11 часа на обяд, когато протестът пред НС е бил към своя край, коментира тя.

От сдружението определиха действията на униформените като връщане към политическата полиция.

#фенове #Елена Ваташка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници