„Ранобудните“ спряха окупацията, за да изненадват отново

„Ранобудните“ спряха окупацията, за да изненадват отново
„Смятаме, че няма смисъл безкрайно да се задържа аулата, при положение че част от първокурсниците сред нас все още не са ходили на лекции“, посочиха „Ранобудните студенти“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Престоят ни тук ни прави предвидими за управляващите. Затова ще излезем навън, за да станем отново изненадващи, да станем отново трън за тях“, обявиха представители на „Ранобудните студенти“ на пресконференция в Софийския университет.

„Вчера вечерта, на редовно общо събрание на окупацията, беше взето решение „Ранобудните студенти“ да напуснат аулата. Това решение беше взето от около 100 души, с мнозинство от 80, като имаше различни мнения“, посочват протестиращите студенти.

„Мотивите ни за излизане от аулата са ясни – окупацията не може да продължава безкрайно, защото е извънредна форма на протест. Тя не може да се битовизира и не трябва да се позволява управляващите, които демонстративно отказват да чуят гласа на своя народ вече половин година, да се опитват да ни вкарат в коловоза на ежедневието по начина, по който постъпиха с летните протести“, коментираха те.

„Ето защо ние смятаме, че няма смисъл безкрайно да се задържа аулата, при положение че част от първокурсниците сред нас все още не са ходили на лекции. По прости сметки, ако чакаме Орешарски да изпита някакъв срам, те трябва да изкарат бакалавърската си степен в аулата“, заявиха „Ранобудните студенти“.

„Няма да допуснем по никакъв начин подмяна на нашите първоначални идеи и идеали нито по посока на партизация, нито по посока на някакви лични инициативи и облаги, така както това се е случвало в миналото с подобни протести“, посочиха студентите.

„Ранобудните студенти“ съобщиха, че на кръглите маси, които организират, ще се коментират различни аспекти от положението в страната – не само политиката на настоящия кабинет, но и проведените реформи през целия преход.

На дискусиите, започващи от 25 януари, ще присъстват общественици, експерти и студенти.

Те ще се провеждат главно в СУ, но е възможно това да става и в други университети, в зависимост от обсъжданите теми.

Програмата за кръглите маси ще бъде обявена тази седмица, предава „Фокус“.

#Софийски университет #правителство #протест #окупация #"Ранобудните студенти"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници