„Ранобудните“ студенти: Не знаем как да продължим

„Ранобудните“ студенти: Не знаем как да продължим
„Затова лично за мен окупацията не трябваше да бъде свалена днес, защото няма какво да предложим в този момент“, каза още Борис Рангелов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В сряда се очаква „Ранобудните“ студенти да обсъдят какви действия ще предприемат след свалянето на окупацията на СУ „Св. Климент Охридски“, съобщи Борис Рангелов от протестиращите.

„Когато свалим окупацията, трябва веднага да обявим как продължаваме. Целият проблем е, че няма консенсус как да продължим. Искрено се надявам да бъде взето правилно решение, когато се събираме да обсъждаме визията“, сподели Борис пред „Фокус“.

„Тя ще бъде обсъдена на общо събрание, което ще се свика вероятно в сряда. В общото събрание участват хора, които участват в окупацията“, обясни още той.

Според него не може да се говори за разцепление между „Ранобудните“ студенти, а за различни визии за това как трябва да продължат напред. 

„Решението за сваляне на окупацията на Софийския университет беше взето снощи на общо събрание, което се проведе по-рано вчера. В него участваха голям брой хора. Решението не беше взето с пълно мнозинство. След много дебати стигнахме до това мнение. Беше даден вот на доверие на група хора, които искат да обявят край на окупацията. С този вот на доверие общото събрание се доверява на хората да излязат днес и да кажат „окупацията приключва“, посочи „ранобудният“ студент.

„Заедно с Ивайло Динев, Антон Филев и още колеги решихме да приемем това решение с особено мнение, защото за нас трябва да има ясна визия, ясна стратегия накъде след свалянето на окупацията. Затова лично за мен окупацията не трябваше да бъде свалена днес, защото няма какво да предложим в този момент“, каза още Борис Рангелов.

#"Ранобудните студенти" #окупация #Софийски университет "Св. Климент Охридски" #протест #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници