Браво, Цвети!

Браво, Цвети!
A A+ A++ A

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова стигна до исторически успех в своята кариера – класира се на финал от турнир на женската тенис верига.

В полуфинала на турнира на твърди кортове в Сидни, българката победи с 6:4, 6:3 поставената под №2 в схемата и световната №6 Петра Квитова. Това бе четвърти мач между двете, но досега винаги победител е била чехкинята. По пътя към финала, освен с Квитова, българката пребори още Сорана Кърстя, Варвара Лепченко, Сара Ерани...

На финала в петък Пиронкова ще играе срещу №9 в света Ангелик Кербер, която победи Мадисън Кийс с 6-4, 6-2 на полуфинала.

Сега за Цвети следва пътя, който тя сама си начерта въпреки трудностите, препятствията и критиките. Въпреки спада миналата година и злобните коментари към нея. Тази нощ тя се надигна и регистрира най-големия си успех! 7 поредни победи в едно състезание са исторически за пловдивчанката, особено след като за цялата 2013-та година има общо 14 успеха и то само 4 на твърди кортове.

Цвети показа, че е в добра физическа форма, уверена, съсредоточена и отлично защитаваща се във всяко разиграване.

Буквално секудни след победата социалните межи бяха заляти с коментари „Цвети, ти си нашата гордост", „Браво, Цвети, вярваме в теб", „Цвети, титлата е за теб".

Сега на финала Цвети трябва да покаже, че може още повече. България е горда от нейния успех и вярва в нея. Остана само и Цвети да повярва в себе си!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници