ЕК засилва ролята на партньорите за еврофондовете

ЕК засилва ролята на партньорите за еврофондовете
Снимка: perspektivi.info
A A+ A++ A

Европейската комисия прие във вторник общ набор от стандарти, които имат за цел подобряването на консултациите, участието и диалога с партньорите — регионални, местни, градски и други административни власти, профсъюзи, работодатели, неправителствени организации и организации, ангажирани с насърчаването на социалното приобщаване, равенството между половете и недискриминацията, при планирането, изпълнението, мониторинга и оценката на проекти, финансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове.

Става въпрос за Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд, Кохезионния фонд, Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и Европейския фонд за морско дело и рибарство, съобщиха от ЕК.

Европейският кодекс за поведение при прилагането на принципа на партньорство, който е под формата на правнообвързващ и пряко приложим регламент на Комисията, се определят целите и критериите за подсигуряване на прилагането на принципа на партньорство от държавите членки.

От страните членки се изисква да засилят сътрудничеството между съответните органи, отговорни за изразходването на структурните и инвестиционните фондове на ЕС, както и между партньорите по проектите, така че да бъде улеснен обменът на информация, опит, резултати и добри практики в програмния период 2014-2020 г. Това ще благоприятства ефективното изразходване на финансовите ресурси.

#Европейската комисия #ЕС #стандарти #ресурси #партньорство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници