Демонстрация „Имунизирай България срещу Волен Сидеров“ във Фейсбук

Демонстрация „Имунизирай България срещу Волен Сидеров“ във Фейсбук
Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Демонстрация под надслов „Имунизирай България срещу Волен Сидеров“ ще се проведе в сряда в 13 часа пред Съдебната палата в столицата.

Това стана ясно от групата във Фейсбук „Имунизирай България срещу Волен Сидеров“, където се организира флашмобът. Повече от 260 души са заявили присъствие, а над 5000 са поканените до момента. Става ясно, че организаторите са се обърнали и към главния прокурор Сотир Цацаров:

„Сигнал до Главния прокурор на Република България, г-н Сотир Цацаров с настояване за сезиране на прокуратурата и снемане на депутатския имунитет на г-н Волен Сидеров.

Не г-н Сидеров, а България и гражданското й общество имат нужда от имунитет срещу произвола и насилието, което български народен представител си позволи за пореден път да упражни върху граждани. Напълно неприемливо и арогантно е всяването на страх и физическата саморазправа от страна на лидера на парламентарно представена политическа партия, използвайки своя депутатски имунитет като параван, с който се опитва да прикрие хулиганството и фашизоидните си действия.

Имунитетът не е привилегия, а отговорност, която очевидно е непосилна за плещите на г-н Сидеров. Смятаме, че обществения ред в едно демократично общество трябва да бъде съблюдаван в еднаква степен както от гражданите му, така и от неговите народни представители, а неговото нарушаване санкционирано с цялата строгост на закона.
Водени от убеждението си, че компетентните институции следва да изпълняват своите задължения съгласно Конституцията и законите на Република България във връзка с опазване на обществения и правен ред в страната, настояваме Главният прокурор, г-н Сотир Цацаров да предприеме необходимите законови действия и да поиска от 42-рото Народно събрание сваляне на имунитета на г-н Волен Сидеров и да се сезира във връзка с престъпните деяния, които същият осъществява.

ПП До края на деня ще бъде качен и образец на сигнал, който всеки от присъстващите ще може да подаде в деловодството на Главния прокурор“, пишат организаторите на демонстрацията.

#Волен Сидеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"