Георгиева: Майката природа си казва думата

Георгиева: Майката природа си казва думата
„Майката природа си казва думата. В цяла Европа има незапомнени студове“, каза Георгиева. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Въпреки че има и елемент човешка грешка за скъсването на язовирната стена и заливането на с. Бисер, в основата на трагедията са много тежките зимни условия, смята еврокомисарят за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева.

„Майката природа си казва думата. В цяла Европа има незапомнени студове. Жертвите в Европа се увеличават, над 380 души са загинали от студа. Засега прогнозите са много тревожни – очаква се рязко затопляне и има рискове от наводнения в България и цяла Европа“, каза Георгиева пред bTV.

„Един лев за превенция спестява от 4 до 7 лева за щети. За да излезем от това бедствие по-силни, трябва много по-сериозно да се отнесем към оценките на рисковете и какви мерки можем да вземем, за да ги намалим“,  посочи еврокомисарят.

„Ние трябва да работим много по-сериозно за превенцията. Там, където има рискове, ние трябва да знаем какви са. Трябва една институция да събира тази информация и да отговаря за нея“, подчерта тя.

#еврокомисар по международното сътрудничество #хуманитарната помощ и реакцията при кризи #Кристалина Георгиева #Георгиева #Бисер #наводнения #щети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"