Протестиращи емигранти: От цял свят ви казваме "Оставка"

Протестиращи емигранти: От цял свят ви казваме "Оставка"
Българите от чужбина организираха мирен протест. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българи, живеещи в чужбина, излязоха в петъчната вечер на протест в центъра на София, предаде БГНЕС. Около 150 души се събраха пред Българска Народна Банка и опънаха на стълбището голям транспарант с призив към управляващите: "От цял свят ви казваме Оставка".

Събралите се развяха българските флагове, забеляза се едно швейцарско знаме, едно европейско и жълтият флаг на "Ранобудните студенти". След като се събраха от БНБ тръгнаха към парламента. Протестът е спокоен и няма напрежение.

Протестиращите се организираха в социалната мрежа Facebook, където обявиха: "Преди да скочим обратно в самолета, влака или рейса и да се разпръснем отново по света ... българите, живеещи, учещи и/или работещи в чужбина можем да изразим отново, физически, солидарност с протестиращите сънародници и съпричастност към бъдещето на България. Бъдеще, в което ОСТАВКАта е важна, но със сигурност не единствена крачка", призоваха сънародниците ни, които живеят зад граница.

Припомняме, че това е втората им протестна акция след тази във втория ден на Коледа, когато на 26 декември, българите, живеещи в чужбина изразиха своята солидарност и излязоха не само в София, но и в други градове на страната.

#България #протест #оставка #София #ранобудните студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници