Нов скандал: Чистка и подмяна на вота в Неврокопската епархия

Нов скандал: Чистка и подмяна на вота в Неврокопската епархия
Нов скандал разтресе българската Църква. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нов скандал избухна в Българската православна църква заради предстоящия избор на Неврокопски митрополит. Според свещениците от епархията временният наместник дядо Дометиан прави опит да подмени предстоящия вот с чистка сред тях, съобщи Нова телевизия.

В петък свещеници от Неврокопската епархия излязоха с декларация срещу кадровите промени напоследък. Временният наместник на покойния Натанаил сменил няколко свещеници в околията с други. Позицията ще бъде изпратена до патриарха Неофит.

„Страховете, който имахме във връзка с предстоящите митрополитски избори, се оправдаха. С недоумения научихме за новоназначенията в Санданска духовна околия. Упорито се коментира за някаква нелегитимност”, сподели протоерей Стефан.

Според свещениците целта е да се манипулира изборът за Неврокопски митрополит, насрочен за 12 януари. „Нито искаме да обвиняваме някого, нито искаме да съдим някого, но все пак казваме, че ние сме хора, които разбираме какво става, какви опити се правят и няма да го допуснем”, заяви отец Стоян Бербатов.

#Неврокопска епархия #Неврокопски митрополит #патриарх Неофит #Натанаил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници