Световните лидери поздравиха народите си за новата 2014 г.

Световните лидери поздравиха народите си за новата 2014 г.
Световните лидери поздравиха народите си по повод новата година. Снимка: www.mmtravel.bg
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин излезе с нестандартно обръщение за Нова година. Жителите на Русия за пръв път могат са посрещнат Нова година с две обръщения на президента- той реши в новогодишната нощ да бъде именно с тези хора, които преживяха безпрецедентна природна катастрофа , в Хабаровск.

Първата версия на новогодишното обръщение бе записана както е обичайно, няколко минути преди полунощна Камчатка, а заедно с хабаровчани Путин записа втора версия, която бе излъчена и към всички останали региони на Русия „Скъпи приятели! През изминалата година трябваше да се сблъскаме със сериозни проблеми и да преминем сериозни изпитания. В това число безчовечните терористични атаки във Волгоград и безпрецедентни по мащаб природни бедствия в Далечния изток.

Тази година се обръщам към вас, не както е обичайно от московския Кремъл, а от Далечния изток, където дойдох да посрещна Нова година с тези, които с чест и достойнство преминаха през изпитанието на стихиите. Ние подкрепяме всички пострадали и правим всичко, което беше запланирано за възстановяване.

Ние скланяме глава пред жертвите на всички атентати.Уверено ще продължим борбата с тероризма. В същото време нашата страна стана по-хубава, по-богата, по-удобна и настойчиво отстоява своите интереси в международните дела. Поради това, въпреки всичко, ние искрено се радваме на настъпването на новата година и я посрещаме с надежди и мечти за бъдещето”, заяви Путин.

В новогодишното си обръщение към нацията украинският премиер Николай Азаров подчерта, че възобновяването на партньорските отношения с Русия е отхвърлило най-лошия сценарии за икономиката на Украйна. „Всички ние имаме една обща цел- стремим се да живеем в независима страна. Убеден съм, че талантливият народ на Украйна, обединен от общи ценности и с курс към европейски реформи, следващата година ще предприеме значителни стъпки към поставената цел: процъфтяваща Украйна”, заяви Азаров.

Беларуският президент Александър Лукашенко в новогодишната си реч окачестви 2013 година като „оставяща добри следи в историята „2013 година остави добри следи в историята, въпреки, че не винаги беше просто и лесно и не всичко, което планирахме се случваше. Беларус се приближи към успешно решаване на демографските си проблеми, беше даден старт на иновационен проект- Беларуската АЕЦ, бяха построени 5 милиона квадратни километра жилищна площ.

Нашата страна уверено влиза в състава на 50-те държави-лидери по стандарт на живот”, заяви Лукашенко. Британският премиер Дейвид Камерън използва новогодишното си обръщение да призове шотландците да останат в Обединеното кралство „Нашето семейство от нации е в разцвет когато работим заедно, със споделени интереси и общи цели.Тази година отправям съобщение от Англия, Уелс и Северна Ирландия към всеки един шотландец- ние искаме да останете.

Заедно можем да построим по-силно Обединено кралство, за нашите деца и внуци”, заяви Камерън. „Идва нова година и за Великобритания това ще бъде година на непоколебимост. Когато дойдохме на власт нашата икономика беше на колене. Три и половина години по-късно ние обърнахме нещата”, добави той. Премиерът на Шотландия, Алекс Салмънд, в новогодишното си обръщение към нацията, обеща, че Шотландия ще бъде най-добрата страна в света през 2014 година и призова гражданите да подкрепят независимостта.

„Шотландците ще имат възможността на живота си през 2014 г., когато на 18 септември ще се отправят към избирателните урни . Нека на 19 септември не мислим какво е можело да се случи. Нека да посрещнем утрото с надежда- готови да изградим просперираща нация”, заяви Салмънд. Президентът на Италия, Джорджо Наполитано, в новогодишното си обръщение призова нацията към обединение пред тежките времена, които застрашават страната. „Сега става дума не за обикновените граждани, които трябва да се жертват пред лицето на кризата.

Необходимо е обединение. Ситуацията засяга даже политиците. Жертви принасяме всички, даже и политическите деятели”, заяви Наполитано. „Аз ще остана на своя пост, готов съм да приема всяка конструктивна критика, но няма да си позволя страх”, добави той. В новогодишното си обръщение към нацията, премиерът на Малайзия, Датук Сери Наджиб Тун Разак увери, че неговото правителство ще направи всичко възможно за намаляването на въздействието на повишаването на цените. „Аз зная, че част от хората се тревожат, безпокоят се, че търсейки баланс в бюджета, ние ще подложим на натиск домакинствата. Разбирам и съчувствам на тези безпокойства.

Трудещите се ще бъдат засегнати от повишаването на цените и изглежда сякаш 2014 година ще донесе страдания без полза”, заяви Наджиб. Президентът на Уганда, Йовери Мусевени, пожела силен икономически растеж през 2014 година, в новогодишното си обръщение „Пожелавам на всички вас добър късмет през новата година. Предвижданията за нея, са че нашата икономика ще нарасне с 6.2%.

През 2013 година нашатата страна преодоля финансовата криза, в която бяхме изпаднали. Това показва колко много можем да постигнем само ако имаме адекватно електроснабдяване”, заяви Мусевени. Президентът на Мали, Ибрахим Бубакар Кейта пожела в новогодишното си обръщение към малийците „нищо друго, освен мир”, „Аз искам само мир. Нищо друго освен мир във всички региони на Мали, във всички общности на Мали”, заяви Кейта. Севернокорейският лидер Ким Чен Ун предупреди в сряда, че Корейският полуостров ще претърпи "огромна ядрена катастрофа", ако там отново избухне война, като заплаши САЩ, че те няма да бъдат в безопасност при появата на конфликт.

Изказването беше част от новогодишното обръщение на Ким Чен Ун, излъчено по местната държавна телевизия. "Ние сме изправени пред опасна ситуация, в която дори съвсем малък, необмислен военен сблъсък може да доведе до всеобхватна война с всички средства," каза той. Ким Чен Ун добави, че той няма да моли за мир и се зарече да пази опустошения от бедност, но разполагащ с ядрено оръжие Север, като използва силни средства за защита от враговете.

Младият лидер също приветства скорошната екзекуция на неговия влиятелен чичо като "решително действие" и нарече Чен Сон Тек "отрепка". Анализатори коментират, че нарасналата власт на чичо му е предизвикала омразата на Ким Чен Ун, което от своя страна довело до екзекуцията.

Препечатано от Агенция „Фокус”

#Путин #Ким Чен Ун #Дейвид Камерън #Уелс #Беларус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници