Токът поевтинява с два процента

Токът поевтинява с два процента
Решението на ДКЕВР е по-скоро политическо, сочат експерти.
A A+ A++ A

Сметките за ток не могат да да паднат с повече от 2 процента. Изчислението направиха енергийните експерти, които участваха в общественото обсъждане на проекторешението на енергийния регуратор от догодина цената на нощната тарифа за трите електроразпределителни дружества да падне с около десет на сто, а на дневната - с под един процент, предаде "Дарик".

Според ЕРП-тата, намаляването на нощната тарифа с десет на сто и на дневната с процент се цели стимулиране на нощното потребление, като по никакъв начин не се преразпределя тежестта и не се постига баланс между потреблението на дневна и нощна енергия.

Според експертите, решението е по-скоро политическо и няма икономическа логика, но ще доведе до сериозни проблеми в системата. От електроразпределителните дружества поставиха акцент върху намаляването на технологичните им разходи.

Междувременно от ДКЕВР заявиха, че правят анализ и на цената на природния газ. Новият председател Боян Боев изрази надежда, че от 1 април може да има намаление на цената както на синьото гориво, така и на парното и топлата вода.

#ДКЕВР #ток #Боян Боев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници