Протестни шествия се проведоха в няколко града

Протестни шествия се проведоха в няколко града
A A+ A++ A

Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски се събраха с искания за оставка в няколко града в страната.

В София две шествия тръгнаха от Орлов мост, БНБ и площада пред Министерския съвет – на протестиращи, към които при Софийския университет се присъединиха и Ранобудните студенти, и на емигранти, които са се прибрали в страната по празниците.

Движението на Орлов мост вече е свободно.

Няколкостотин протестиращи се събраха и в Пловдив. Те преминаха в шествие по главната улица в града и приключиха протеста със скандирания на площад „Съединение", съобщи "СтандартНюз".

Около 70-80 варненци протестираха срещу правителството на Орешарски. Те се събраха пред сградата на общината и сред тях бяха предимно представители на „ранобудните студенти" от Алма Матер ,които са се завърнали за празниците у дома край морето. Шествието на протеста „Една България ,един свят ,един протест –ОСТАВКА" тръгна към централата на ДПС, като по пътя блокира един от основните булеварди „Сливница" ,а след това се насочи към централата на БСП Варна на улица „Македония". С червени плакати с лика на премиера и лозунги беше облепена соццентралата,след което протестиращите се насочиха и към партийния офис на „Атака".Шествието мина без инциденти .

Над 20 души се събраха на протест в центъра на Сливен. Малко след 15 часа в четвъртък протестиращите дойдоха пред сградата на общината.

И в Добрич поискаха с протест пред областна администрация оставка на правителството.

15 души се събраха на протест с искане за оставка във Видин. Те тръгнаха от площад „Европа" и се спряха пред областната администрация. Почти всички носеха плакати с надпис „Видин иска оставка". Само един се загърна в националното знаме.

Демонстрации имаше също в Русе,  Бургас, Пазарджик, Велико Търново и Благоевград.

#София #протест #Пловдив #Варна #Сливен #Русе #Бургас #Пазарджик #Велико Търново #Благоевград #Добрич #Видин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници