„Българската Коледа” обедини политици и популярни личности

„Българската Коледа” обедини политици и популярни личности
Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Благотворителният концерт „Българската Коледа" събра в Народния театър "Иван Вазов" в сряда вечерта едни от най-популярните лица и политици в България, съобщава "Дарик".

Каузата за по-малко деца с увреден слух и зрение обедини както едни от най-известните български актьори, изпълнители, спортисти и телевизионни лица, така и президента Росен Плевнелиев, премиера Пламен Орешарски, еврокомисаря Кристалина Георгиева и президента Георги Първанов, посочва БГНЕС.

Първи на сцената излязоха ансамбъл "Чинари", последвани от Александра Раева и Мария Игнатова, а актьорите Силвия Лулчева и Руслан Мъйнов напомниха, че богат е не този, който има, а този, който дава и също така не препуснаха да споменат, че българският народ отдавна е излекувал емоционалното си късогледство и помага на ближния в беда.

"Нека Витлеемската звезда грее във всеки дом и озарява пътя на всяко начинание", пожела Орлин Горанов, след като изпя "Да започнем отначало", с която донесе добро настроение на събралата се публика, а трио "Сопрано" придаде ново звучене на емблематичния дует на Андреа Бочели и Джорджа "Живея за теб".

В благотворителния концерт се включи и гласовитата певица на българската естрада Йорданка Христова. Въпреки че звездата на Рафи изгря неотдавна, младият талант бе на висотата на много изпълнители, които вече дълги години са на сцената. В негово изпълнение песента "Ако си дал" прозвуча в една от най-добрите си интерпретации.

#„Българската Коледа" #Народния театър #Росен Плевнелиев #Пламен Орешарски #Кристалина Георгиева #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти