Варненският митрополит Йоан беше посрещнат в с. Моравица

Варненският митрополит Йоан беше посрещнат в с. Моравица
A A+ A++ A

Уважаеми читатели, екипът на novinite.bg Ви поздравява с Коледните и Новогодишните празници и Ви пожелава много щастие, радост и здраве! Уведомяваме Ви, че на 24 и на 31 декември 2013 г. няма да получите "Нюзлетър", но след празниците отново ще Ви информираме за всичко важно, което се случва в страната и по света!

Екипът на novinite.bg

 

Новоизбраният Варненски и Великопреславски митрополит Йоан официално поема поста, предаде БНР.

Той беше посрещнат в село Моравица на границата на епархията. Там дядо Йоан целуна земята и обеща да работи за мир и благоденствие на хората от неговото паство.

Щастлив съм да целуна българската земя, тук в началото на Варненската епархия, каза митрополит Йоан. Пред повече от 50 духовници от всички църкви в региона той коленичи и целуна земята, от която започва границата на епархията. Архиерейският наместник на Шумен отец Димитър каза за "Хоризонт", че новият митрополит е бил изключително развълнуван и се е обърнал с прекрасни слова към всички, които са го очаквали:

С божията помощ на всички, ние трябва да създадем благоприятни условия за напредък на страната и на епархията ни, за да живеят хората добре, в мир и благоденствие, е казал митрополит Йоан. Той e споделил още, че се надява доброто и хубавите неща да се множат. След първата си среща с духовниците от Варнеската и Великопреславска митрополия митрополит Йоан отпътува за Варна, където в 17 часа ще бъде тържествено посрещнат пред Катедралния храм.

След оспорвания избор на новия митрополит, пред патриарх Неофит Йоан каза:

Надявам се, че в бъдеще не ще бъда лишен от вашата и на техни Високопреосвещенства любов и опитност. За вдъхновяващо ръководство в своята работа ще имам днешното ваше напътствено слово.

Пред Хоризонт богословът Мариян Стоядинов окачестви трудния избор на нов митрополит като нещо нормално за Църквата.

#Варненски и Великопреславски митрополит Йоан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници