Такса "Смет" намалява от 2015 г.

Такса "Смет" намалява от 2015 г.
„Проектът за Завода за отпадъци в София няма да бъде загубен и ще има сключен договор до края на годината", увери министър Михайлова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на околоната среда и водите Искра Михайлова съобщи, че с въвеждането на две нови правила от 2015 г., които ще действат и от следвашата година, таксата за данък „Смет“ трябва да се понижи.

„От 2015 г. влизат в сила две условия, които ще се работят през следващата година. Едното е, че такса „Смет“ няма да се определя на база данъчна оценка на имота, а на база обем отпадък – това беше прието в Закона за местните данъци и такси. Когато намалим обема на отпадъка, такса "Смет" трябва да падне и това ще усетят отделните граждани“, обясни министър Махайлова.

„Проектът за Завода за отпадъци в София няма да бъде загубен и ще има сключен договор до края на годината, за което има положителни сигнали от страна на Еврокомисията“, каза още тя.

"Сигурност ми дава активната работа с ЕК и това, че всички сме си свършили работата. На всички подадени сигнали от комисията сме изпратили достатъчна, изчерпателна, отговаряща на въпросите информация", отбеляза министър Михайлова.

#Искра Михайлова #завод #отпадъци #София #такса "Смет"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници