По една заплата за уволнените от корабостроителницата в Бургас

По една заплата за уволнените от корабостроителницата в Бургас
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Работниците от "Бургаски корабостроителници АД" ще получат по една заплата. Това бе решето на среща под ръководството на Областния управител на Бургас, съобщиха от областна управа.

На работната среща за намиране на бърз и ефективен изход от кризата в "Бургаски корабостроителници АД", участниците се опитаха да намерят изход за преодоляване на натрупаното напрежение сред уволнените работници и служители от фирмата.

Страните се споразумяха новите собственици на фирмата незабавно да платят една работна заплата на уволнените работници, за да могат семействата им да посрещнат новогодишните празници.

Вече са предприети необходимите правни действия за обявяване на фирмата в несъстоятелност, което ще гарантира пълно изплащане на всички дължими суми за заплати на уволнените работници и служители от специализирания гаранционен фонд на държавата при подобни случаи.

На 10 декември всички работници, или около 150 души от корабостроителниците, бяха съкратени, без предизвестие и без да им бъдат изплатени общо 9 работни заплати. Служителите са били привиквани да подпишат заповедите за освобождаване в присъствието на въоръжена охрана.

#Бургас #заплата #работници #служители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници