Откриха телата на изчезналите в наводнението в Бисер

Откриха телата на изчезналите в наводнението в Бисер
В четвъртък село Бисер се прости с четирима души, станали жертва на бедствието от 6 февруари. Снимка: Impact Press Group /Дарик
A A+ A++ A

Жител на бедстващото село Бисер е открил телата на възрастните мъж и жена, които изчезнаха при наводнението, което беше причинено от скъсването на язовирната стена на язовир „Иваново“.

Труповете са открити на повече от 300 метра от къщата, в която хората са живели, съобщи за Дарик радио областният управител на Хасково Ирена Узунова. Засега все още не се знае кога ще бъдат погребани.

В четвъртък село Бисер се прости с четирима души, станали жертва на бедствието от 6 февруари.

Опелото в църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ в селото извърши старозагорският митрополит Галактион заедно със свещеници от региона.

Обстановката в село Бисер се нормализира, информира още областният управител.

Едно от помещенията на по-големите останали здрави сгради ще бъде оборудвано с телефон, факс и компютър, за да се улесни работата на спасителните екипи.

ТИР с провизии от Бурса, предназначени за бедстващите хора в село Бисер, пристигна в Харманли, съобщиха от областната администрация.

Дарението е от заместник-кмета на турския град и ще бъде прието от харманлийския градоначалник Михаил Лисков.

#Михаил Лисков #Харманли #Бурса #митрополит Галактион #областен управител на Хасково #Хасково #Ирена Узунова #язовир „Иваново“ #наводнение #тела #село Бисер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници