Греков: Няма писмо от ЕК за спиране на парите за селските региони

Греков: Няма писмо от ЕК за спиране на парите за селските региони
"Нито устно, нито писмено сме уведомени от Европейската комисия за спиране на средства от програмата", отбеляза Греков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„От Брюксел няма официално писмо за спиране на средства от Програмата за развитие на селските райони“, заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков.

"Нито устно, нито писмено сме уведомени от Европейската комисия за спиране на средства от програмата. Ние работим да бъдат усвоени голяма част от средствата по програмата", подчерта Греков.

"Държавен фонд "Земеделие" и земеделското министерство работят с пълна пара за усвояването на средствата. На 19 декември Системата за електронни бюджетни разплащания приключва плащанията, но ще продължим да плащаме ръчно с платежни нареждания, ще работим до 30 декември, за да можем да усвоим средства от Програма „Развитие на селските региони“, подчерта министър Греков.

"Само в рамките на 5 дни Държавен фонд "Земеделие" е изплатил 350 млн. лв. Парите са отишли, както по сметките на земеделски производители, така и по сметките на общините, изпълняващи проекти по програмата. Над 590 млн. лв. са направените плащания от фонда към момента. Надяваме се ако има загуба на средства от ПРСР, тя да не бъде голяма", каза още земеделският министър.

#Димитър Греков #Програма за развитие на селските райони #Европейската комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници